Grujićeva (SSP): Sramna odluka novosadskog tužilaštva, Pašalić treba da reaguje

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti/Jelena Laništanin
Podelite vest

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu odbilo je krivičnu prijavu Stranke slobode i pravde (SSP), Demokratske stranke (DS), Pokreta slobodnih građana (PSG) i Pokreta za preokret (PzP), koju su u decembru 2021. godine podneli protiv Marka Bosanca Bosketa zbog fizičkog napada na demonstrante, saopšteno danas iz SSP.

Kako se navodi u izjavi narodne poslanice SSP Danijela Grujić, “sramna odluka” novosadskog tužilaštva godinu i po dana nakon podnošenja prijave, ostaće na stubu srama “o dobu nasilja koje je režim Srpske napredne stranke (SNS) generisao”.

Ona je tim povodom, u poslaničkom pitanju, od zaštitnika građana Zorana Pašalića tražila da se izjasni i kaže čija bi prva briga trebalo da bude zaštita osnovnih ljudskih prava građana kao u ovom slučaju.

“Da li će pokrenuti postupak kontrole rada nad Ministarstvom unutrašnjih poslova u Novom Sadu zbog osnovane sumnje u opstrukciju nakon dobijene krivične prijave protiv nasilničkog ponašanja Marka Bosanca Bosketa, koji je na protestu pesnicom s leđa udario jednog od demonstranata – što je zabeleženo i kamerama”, navela je Grujićeva.

Dodala je da to što se navodi kako u prikupljanju dokaza nije utvrđen identitet počinioca – i pored snimka i prisustva brojnih svedoka, pokazuje svu eroziju sistema, koji naočigled svih dokaza, štiti miljenike režima, naročito u nasilju nad građanima.

“Omiljeni mladi preduzetnik donedavnog gradonačlenika Novog Sada Miloša Vučevića, a sada ministra i predsednika cele SNS, bio je i ‘kum’ Grada na gradskoj slavi, verovatno kao proslavljeni predvodnik uličnih batinaša”, podsetila je ona.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x