Grujičić: Na medijima je sada ogromna odgovornost, pisati o pozitivnim stvarima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Novo jutro printscreen video
Podelite vest

 Ministarka zdravlja Danica Grujičić ocenila je danas da bi mediji trebalo više da pišu o pozitivnim stvarima, a da crna hronika, posebno nakon dva masovna ubistva koja su se dogodila u Srbiji, “dođe na poslednje stranice, gde joj je i mesto”.

“Nije joj mesto na prvim stranicama. Previše smo se okrenuli ka tim negativnim primerima i mi sami od njih pravimo neke heroje”, rekla je Grujičić za televiziju Hepi.

Ocenila je da je ogromna odgovornost u ovom trenutku upravo na medijima.

“Moje lično ubeđenje je da ukoliko vi, kao mediji, ne budete našli rešenje da pričamo o pravim, pozitivnim stvarima, bojim se da će ta deca biti zbunjena i dalje. Njih treba vratiti na nekakav norlaman kolosek”, navela je Grujičić.

Prema njenim rečima, za stanje u društvu i ponašanje dece odgovorni su svi.

“Nažalost, izgleda da je taj način nevaspitanog ponašanja postao obrazac, a za to smo svi odgovorni. Za to nije odgovoran ni (bivši ministar prosvete Branko) Ružić, ni (ministar unutrašnjih poslova Bratislav) Gašić, ni ja, niti bilo koji član Vlade Srbije, za to smo svi odgovorni”, ocenila je Grujičić.

Ministarka je apelovala na roditelje da razgovorom sa decom traže rešenja za sve probleme, ocenjujući da je porodica narušena i da roditelji sve manje vremena provode sa decom.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x