Grujičić: U planu je izgradnja bolničkog centra u Gračanici

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Vlada RS/RTS
Podelite vest

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je da je Srbima na centralnom Кosovu potrebna nova bolnica i da je u planu izgradnja bolničkog centra u Gračanici.

“Država Srbija ulaže zaista puno u zdravstveni sistem ovde gde živi naš narod na Кosovu i Metohiji i prema Briselskom sporazumu, to je takođe naša nadležnost. Mi ćemo nastaviti da radimo, a ono što je ovde u Gračanici vidljivo to je da su zaista stare prostorije i ja ću lično obavestiti predsednika o stanju”, izjavila je Grujičić nakon obilaska bolnice.

Kako je prenela RTS, Grujičić je prethodno obišla zdravstvene ustanove u Кosovskom pomoravlju, a nakon razgovora sa zdravstvenim radnicima u Кuscu, Pasjanu i Gračanici, prenela je da svi traže pre svega kadrove.

“Manje-više i opremljenost, ali kadrove su svi tražili. Evo tu je i odluka nakon sastanka sa predstavnicima Srba sa Кosova i Metohije da će biti zaposleno oko 100 novih zdravstvenih radnika. Ono što me raduje to je da nema velikog broja lekara koji su na birou posebno u Кosovskom Pomoravlju i takođe u Gračanici, tako da oni svi imaju šansu da dođu do posla”, kazala je Grujičić.

Posle Pomoravlja i centralnog Кosova najavljeno je da će Grujičić obići Goraždevac i Štrpce, kao i Bolnički centar i Medicinski fakultet u severnoj Кosovskoj Mitrovici.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x