Hakaton na Zlatiboru “Inovativno poslastičarstvo”

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Opština Čajetina
Podelite vest

Inovacioni biznis centar Zlatibor u okviru projekta, koji je podržalo Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj, organizuje „hakaton“ o inovativnim rešenjima problema u turizmu i ugositeljstvu.

Tema ovogodišnjeg hakatona je „Inovativno poslastičarstvo“ u kome će takmičari uživo raditi iz kuhinje i sa zadatom temom i za vreme takmičenja doći do idealnog rešenja koja može postati autentična poslastica Zlatibora.

Na „hakatonu“ će biti formirana stručna komisija iz oblasti ugostiteljstva, koja će oceniti najbolji tim za najbolji rad (rešenje problema) u oblasti autentične zlatiborske poslastice. Кoliko je
ovaj događaj značajan, pozivu su se odazvalo šest timova srednjih ugostiteljsko-turističkih škole Srbije, a predsednik žirija je gospodin Zdravko Gavrilović, predsednik udruženja poslastičara Srbije.

Кreiranje sadržaja i realizacija ideja će se održati u 15.10.2022. sa početkom 9:30 časova, a prezentacija inovativnih proizvoda će biti u 13.15 časova. Glavni cilj događaja je predstavljanje i odgovaranje na izazove današnjice, kao i rešavanje konkretnih problema u oblasti turizma, kroz povezivanje sa prirodnim dobrima naše zemlje.

Jedan od ciljeva podsticanja inovativnosti, kreativnosti i razvoja timskog duha kod mladih ljudi. Prva tri tima koja stručni žiri oceni kao najbolja očekuju vredne nagrade, kao iskustvo koje nose sa ovog takmičenja.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x