Heđaši (Pravac Evropa): Sramna izjava gradonačelnika Šapića o beskućnicima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: O.S.R.
Podelite vest

Odbornik “Pravac Evropa” Pavle Heđeši izjavio je danas da je “sramotna” izjava gradonačelnika Beograda u ostavci Aleksandra Šapića da prisustvo 5.000 beskućnika na ulicama glavnog grada predstavlja “dokaz da je Beograd postao metropola”.

“Takva izjava je sramotna, posebno što dolazi od čoveka koji poseduje vilu u elitnom delu beogradskog naselja Bežanijska kosa i nekretnine u italijanskom gradu Trstu. Gradonačelnik Šapić je, izgleda, odavno izgubio dodir sa stvarnošću i teškoćama sa kojima se suočavaju građani Beograda, posebno oni najranjiviji. Umesto da uloži napore u rešavanje stvarnih problema, on se hvali sa problemom beskućništva kao sa simbolom statusa metropole”, rekao je u pisanoj izjavi Heđeši, koji je i potpredsednik sindikata Sloga.

Ocenio je da “ovakve izjave nisu samo neosetljive, već su i ponižavajuće, posebno kada dolaze od osobe koja je na čelu grada i koja bi trebalo da vodi računa o svim svojim sugrađanima”.

“Želim da postavim pitanje gospodinu Šapiću: Da li ga je stid što je član stranke u kojoj njen osnivač, gospodin Tomislav Nikolić, iako više nije na funkciji predsednika Srbije, bespravno uzurpira vilu na Dedinju o trošku građana? Smatramo da bi novac koji se troši na njegovo nezakonito stanovanje bio bolje iskorišćen da građani ne bi morali da prevrću po kantama za smeće u potrazi za osnovama za preživljavanje”, kazao je Heđaši.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x