Hospitalizacija kovid pacijenata samo u bolnicama u Batajnici, Novom Sadu i Kruševcu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Novi Sad, 2.09.2021. - Premijerka Srbije Ana Brnabic prisustvovala je pocetku rada kovid bolnice, danas u naselju Miseluk u Novom Sadu. (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/MO)
Podelite vest

Pacijenti zaraženi korona virusom lečiće se ubuduće samo u kovid bolnicama u Batajnici, Novom Sadu i Kruševcu dok će pulmološka i infektivna odeljenja drugih zdravstvenih ustanova sada zbrinjavati non-kovid pacijente, izjavio je državni sekretar Ministarstva zdravlja Predrag Sazdanović.

On je za današnji Blic kazao da je Ministarstvo zdravlja donelo tu odluku na osnovu epidemiološke situacije i “drastičnog smanjenja” broja hospitalizovanih kovid pacijenata.

“Odlučili smo da hospitalizaciju pacijenata zaražnih kovidom preuzmu za to namenjene kovid bolnice u Batajnici, Novom Sadu i Kruševcu. To znači da će oni pacijenti koji su hospitalizovani u drugim ustanovama kao što su klinički centri u Nišu i Kragujevcu i opšte bolnice svugde u Srbiji, ostati u njima do otpusta a novi koji budu zahtevali lečenje će biti slati u Beograd, Novi Sad i Kruševac”, rekao je Sazdanović.

Dodao je da će kovid ambulante pri domovima zdravlja i dalje raditi.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x