Hraniteljskoj porodici iz Bačke Topole izrečena zabrana prilaska detetu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

ILUSTRACIJA (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)
Podelite vest

Nakon osmočasovnog zadržavanja u Policijskoj stanici Bačka Topola, hraniteljici Eriki Ozorak, njenom suprugu i sinu tužilaštvo je sinoć izreklo hitnu meru zabrane prilaska četvorogodišnjoj Martini na 48 sati, a protiv njih će biti podneta i krivična prijava, preneo je portal Magločistač.

Nakon što su se Ozorakovi iz policije uputili ka privatnom smeštaju, sinoć oko 20.30 časova, predstavnici Centra za socijalni rad su u pratnji policije ponovo došli do njihove kuće sa namerom da odvedu Martinu, u čemu ih je sprečilo stotinak okupljenih građana, koji su blokirali prilaz, preneo je taj portal.

Policijski službenici su se sa predstavnicom Centra za socijalni rad, nakon kraćeg objašnjavanja sa pristunim građanima, udaljili ni ne približivši se kapiji kuće porodice Ozorak.

Ovakvu situaciju advokatica porodice Ozorak, Biserka Krpić, koja se takođe pojavila na licu mesta, ocenjuje kao katastrofalnu.

“Katastrofalno je da porodica koja se brinula o detetu od njegovih devet dana dobija meru zabrane dolaska u svoju kuću. Podrška građana treba, ali oni će sada dobiti pritvor i ići će krivični postupak, jer je službenicima koji su došli da sprovedu meru onemogućen prilaz kući”, rekla je Krpić.

Ona je istakla da je policija, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom sve vreme vrlo korektna, jer je, kako je ocenila, svesna situacije.

Krpić je istakla da neće odustajati od ovog slučaja, koji namerava da “istera do kraja”, naglašavajući da ima bar šest sličnih slučajeva sa pozitivnim ishodom, te da će se na njih i pozvati.

“Dobila sam odluku Ustavnog suda Srbije da je u Žablju poništeno sve – i rešenje centra, i Upravnog suda Novi Sad i ministarstva. Međutim, prošle su dve godine sudovanja i to je problem. Obratićemo se tim stručnjacima u ministrarstvu sa pitanjem gde je dete za to vreme. Probaćemo da tražimo urgencijama, pošto je ovo hitan slučaj”, kazala je ona.

Jedan građanin koji je došao da pruži podršku porodici Ozorak rekao je da nemaju nameru da se pomere i da “neće dozvoliti direktorici Centra za socijalni rad da ovakvo rešenje sprovede u delo, te da građani zahtevaju njenu ostavku”.

Troje članova porodice Ozorak juče u 11.00 časova je bilo pozvano u Policijsku stanicu Bačka Topola kako bi dali izjavu u svojstvu građanina, koja se kasnije preinačila u saslušanje u prisustvu adovkata, nakon čega je tužilaštvo izreklo hitne mere.

Tokom celog dana Martina se nalazila u kući sa Erikinom snajom, a prema očekivanjima advokatice Krpić, uskoro se može očekivati ponovni dolazak službenika Centra za socijalni rad i policije u većem broju.

 

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x