Humanitarna akcija kontingenta Vojske Srbije u Centralnoafričkoj Republici

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Vojska Srbije
Podelite vest

Pripadnici kontingenta Vojske Srbije u misiji Ujedinjenih nacija u Centralnoafričkoj Republici (MINUSCA) organizovali su, povodom Dana državnosti Srbije, humanitarnu akciju u Centru za majke i decu u prestonici Bangiju.

Donaciju u vidu osnovnih potrepština za ovu ustanovu i decu prikupili su naši štabni oficiri i pripadnici vojne bolnice nivoa 2+ i tako nastavili praksu koju su započeli pripadnici Vojske Srbije u sastavu prethodnog kontingenta kada su u februaru prošle godine sproveli sličnu humanitarnu akciju.

Foto: Vojska Srbije

Angažovanjem pripadnika Vojske Srbije na ovakvim aktivnostima daje se dodatni doprinos jačanju međusobnog poverenja i podršci lokalnog stanovništva za zadatke koje realizuju u ovoj afričkoj zemlji.

Mirovna operacija Ujedinjenih nacija u Centralnoafričkoj Republici uspostavljena je rezolucijom Saveta bezbednosti od 10. aprila 2014. Iste godine Vojska Srbije je uputila prvi kontingent u ovu misiju, sa medicinskim i nemedicinskim osobljem za vojnu bolnicu nivoa 2 u prestonici, Bangiju.

Od januara 2020. srpska vojna bolnica prelazi na nivo 2+ i postaje potpuno autonomna i samoodrživa, što znači da od tada svu opremu i osoblje obezbeđuje Republika Srbija.

Foto: Vojska Srbije

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x