I Kragujevac dobio “virtuelnog” pomoćnika – CITY AND ME KG

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: City and Me
Podelite vest

Građani Kragujevca dobili su mogućnost da kroz Viber aplikaciju, putem inovativnog City and Me KG četbota, na jednom mestu pristupe svim relevantnim lokalnim vestima i informacijama o red vožnje, isključenjima, repertoarima ustanova kulture, kao i da vreme provedu upoznajući svoj grad kroz kviz o Kragujevcu.

Takođe, četbot pruža korisnicima i mogućnost interakcije kroz glasanje i pregled rezultata po svim važnim temama i pitanjima koje se tiču grada Kragojevca i njegovih građana.

Razvoj ovog digitalnog servisa prati i paket stikera pod nazivom „Kragujevac – Svi ko jedan“ koji je besplatan za preuzimanje i može se preuzeti na linku ili putem pretrage Stiker Marketa na Viber aplikaciji.

Foto: City and Me

Popularni motivi najvećeg grada centralne Srbije poput Fiće, grba, Bubanj jezera, Trga Radomira Putnika, šljivovice i drugih, koji će na način srodan jedinstvenom duhu i šarmu Kragujevca i njegovih građana oplemeniti i ulepšati komunikaciju na najpopularnijoj aplikaciji za razmenu poruka našeg regiona.

Implementaciju ovog digitalnog servisa je prvi u Srbiji inicirao Grad Kragujevac, a nastao je u saradnji kompanije Rakuten Viber i startup kompanije Just Start doo iz Niša koja je razvila model gradskih četbotova. Razvoj ovog servisa se nadovezuje na City&Me aplikaciju kompanije JustStart koja teži da omogući jasnu komunikaciju između grada i građana, osnažuje aktivizam i aktivnosti građana u oblastima reciklaže, vožnje bicikle, uređenja okruženja i uključuje ih u proces donošenja odluka na nivou zgrade i zajednice.

Foto: City and Me

City and Me KG četbotu, koji nakon samo nekoliko dana aktivno koristi više od 6500 stanovnika Kragujevca, se može pristupiti preko linka i besplatan je za korišćenje.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x