I Niš izlepljen nalepnicama sa natpisom „Ratko Mladić osuđen za genocid“

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Nalepnice sa natpisom „Ratko Mladić osuđen za genocid“ osvanule su i u Nišu. Akciju postavljanja nalepnica su sproveli građani i građanke sa porukom: Građani neće stati – tražimo priznanje genocida.

Uz nekoliko fotografija koje su našoj redakciji dostavljene anonimno, medijima je prosleđena i poruka da su „akciju izveli građani“.

Nalepnice sa istim natpisom već su izlepljene u Beogradu, Pančevu, Novom Sadu, Lučanima.

Podsetimo, nepoznati autori iscrtali su u noći između 12. i 13. novembra, grafite “Cveta Srebrenice” na više lokacija u Beogradu – u naseljima Dorćol, Vračar i Savski venac.

Grafiti se sastoje od cveta u beloj i zelenoj boji, i natpisa PAMTIMO u beloj boji.

U saopštenju beogradske kancelarije PSSE naglašava se da izvestioci Pjero Fasino (Italija) i Ijan Lidel-Grendžer (UK) od vlasti Srbije traže da preduzmu „nedvosmislene mere protiv veličanja osuđenih ratnih zločinaca i da uklone, bez odlaganja, mural u Beogradu koji veliča Ratka Mladića, osuđenog za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti“.

– Zaprepašćeni smo neuspehom vlasti – uprkos odluci komunalne policije – da uklone ovaj nelegalno postavljen mural – naglasili su izvestioci Saveta Evrope za Srbiju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x