Osam dinara po jednoj dozi

I u Srbiji dostupan sprej za nos koji blokira viruse

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Nasus Pharma video printscreen
Podelite vest

Farmaceutska kompanija Nasus farma (Pharma) objavila je danas da je na tržištu Srbije dostupan sprej za nos “tafiks” (Taffix TM) koji je efikasan u borbi protiv bilo kojeg virusa koji se prenosi vazduhom i da će to biti od velike pomoći ljudima u borbi protiv pandemije, ali i u prevenciji velikog broja respiratornih infekcija.

Kako su objasnili u saopštenju za javnost, sprej deluje u roku od 50 sekundi i tokom pet sati pruža zaštitu od 97 odsto respiratornih virusa koji se prenose vazduhom zahvaljujući stvaranju tankog sloja gela i tehnologiji mikrosfera.

“Maske za lice pomažu u sprečavanju infekcija, ali ne pružaju stoprocentnu zaštitu, dok ‘tafiks’ može da obezbedi dodatni zaštitu. Ovaj sprej nam omogućava život u svetu u kome nećemo razmišljati dvaput o društvenoj interakcij”, piše u saopštnju.

Dodali su da je cena osam dinara po jednoj dozi i naveli da Tafiks štiti dodatno u trenutnoj pandemiji, ali je efikasan i protiv običnog gripa i bilo kojeg drugog virusa koji se prenosi vazduhom.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x