Ime je dobio po legendi…danas osvaja lepotom prirode i divnom turističkom ponudom – ČAROBNI LJUBIŠ

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: screenshot TOZ
Podelite vest

Na samo 25 kilometara od centra najposećenijeg turističkog centra u Srbiji, Zlatibora nalazi se prava mala turistička čarolija – ime joj je LJUBIŠ. Priroda koja pleni i velika ponuda atraktivnog sadržaja svrstava selo Ljubiš u red atraktivnih mesta ne samo za odmor već i dobru zabavu.

Prema legendi, nekada davno dvoje mladih, devojka Jelena, sa ljubiške Previje i mladić Milan iz Ljubiša, puno su se zavoleli ali nisu mogli da svoju ljubav krunišu brakom i potomstvom, jer je Jelena bila siromašna devojka bez miraza, što je u to vreme bilo očigledno “neoprostivo” a Milanov otac, kovač i jedan od najbogatijih ljudi u kraju nije dozvolio da se ta ljubav nastavi brakom. Milan se tada odao alkoholu, napustio kovački zanat i otišao zauvek iz sela dok je Jelena obaćala i sebi i drugima da se nikada neće udavati, ona je ostatak života provela sama, čuvajući ovce. Kao spomen na ovu neostvarenu i zabranjenu ljubav dvoje mladih koji su se voleli, selo je dobilo ime – Ljubiš.

Tako zvuči legenda, a kako Ljubiš izgleda danas pogledajte u divnoj reportaži Turističke organizacije Zlatibora.

Tekst je deo projekta “Zlatiborska sela”, koji je sufinansiran od Opštine Čajetina, na osnovu konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji te opštine za 2022. godinu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x