Imovina Fabrike ulja Kruševac prodata za 166 miliona dinara

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: Bru-nO Pixabay
Podelite vest

Deo imovine Fabrike ulja Kruševac u stečaju, prodat je po početnoj ceni za 166 miliona dinara beogradskoj firmi Storage solutions, objavila je danas Agencija za licenciranje stečajnih uopravnika.

Prodato je dvadesetak zgrada, medju kojima su pogoni različite namene, punionica ulja, mašinska kuća, betonski silosi, rezervoari za sirovo ulje, hala za proizvodnju biodizela, podzemni rezervoari za skladištenje sirovina, sušara.

Pogoni se nalaze na dve parcele ukupne površine oko 28 hektara.

U dosadašnjem toku stečajnog postupka, na četiri održane prodaje, prema ranijim informacijama Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, prodat je deo pokretne i nepokretne imovine Fabrike ulja: vozila, oprema, njiva i četvorosoban stan, za ukupno oko 60,2 miliona dinara.

Tim novcem su namireni razlučni poverioci, dok potraživanja radnika u dosadašnjem toku stečajnog postupka nisu namirivana.

U trenutku otvaranja stečaja, 2015. godine potraživanja različnih poverilaca iznosila su 1,93 milijardi dinara.

Fabrika ulja je 2004. godine na tenderu prodata za 30.000 evra Božinu Milićeviću, nakon čega je promenila ime u “Plima M” i zajedno sa pekarskom industrijom “Branko Perišić”, “Plima pekom”, koju je Milićević ranije kupio, činila poslovnu celinu.

Ugovori o privatizaciji tih preduzeća su raskinuti početkom 2012, a u martu te godine uhapšeno je 11 osoba, rukovodilaca u tim fabrikama, zbog sumnje da su zloupotrebili položaj u procesu privatizacije i protivpravno zaradili oko šest miliona evra, na štetu preduzeća i Republičke direkcije za robne rezerve.

Presudom iz 2015. je na zatvorske kazne osudjeno pet osoba.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x