Incidenti na Jarinju, probijen jedan kordon srpske policije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (AP Photo/Marjan Vucetic)
Podelite vest

Stotinak okupljenih na administrativnom prelazu Jarinje probilo je oko 14.10 prvi kordon srpske policije koji se nalazio na nekoliko stotina metara od prelaza.

Njima se ispred samog prelaza isprečio novi kordon policije u opremi za razbijanje demonstracija sa štitovima i šlemovima.

Tu je opet došlo do koškanja sa policijom, koja je upotrebila i pendreke u nekoliko navrata, ali se situacija ubrzo smirila.

Najmanje jedna osoba privedena je u prostorije administrativnog prelaza.

Na kosovskoj strani prelaza su pojačane snage Međunarodnih mirovnih snaga (Kfor) koje su postavile kordon od teških vozila i žičanu barikadu i, kako prenose mediji sa lica mesta, niko ne može da pređe ni na Kosovo, ni u Srbiju.

Skup “Zbor na Jarinju”, na koji je pozivalo više organizacija, među kojima i Narodna patrola, počeo je oko 13 časova, sa ciljem da se “oslobode nametnute granice i izdajničkih sporazuma”.

Administrativni prelazi Jarinje i Brnjak desetak dana su neprohodni za saobraćaj zbog barikada kosovskih Srba, koji se protive hapšenju bivšeg pripadnika Kosovske policije Dejana Pantića.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x