Infastruktura železnice: Osoba kod Niša poginula na otvorenoj pruzi

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

infrazs.rs
Podelite vest

Preduzeće “Infrastruktura železnice Srbije” saopštila je da se osoba, koja je poginula kada je na nju juće naleteo voz kod Niša, nalazila na koloseku na otvorenoj pruzi, gde je to zabranjeno.

Policijska uprava u Nišu ranije je potvrdila agenciji Beta da je jedna osoba poginula na pruzi u Gornjoj Vrežini kod Niša, pošto ju je udario voz koji je saobraćao u pravcu Zaječara. “Infrastruktura železnice” je u saopštenju navela da se nesreća dogodila u 15.20, kao i da je železnički saobraćaj privremeno bio u prekidu.

“Nepažljivo, neodgovorno ili namerno kretanje duž koloseka po otvorenoj pruzi, ili prelazak preko koloseka gde je to zabranjeno, najčešće se završava tragično i dovodi do ljudskih žrtava, kao što se to i u ovom slučaju dogodilo”, dodaje se u saopštenju.

To preduzeće je navelo i da je putnički voz jutros oko 9.20, na putnom prelazu Smederevo-Radinac, naleteo na dva automobila koja su se mimoilazila prilikom prelaska preko pruge. U tom sudaru lakše su bile povređene četiri osobe iz drumskih vozila, među kojima i jedno dete.

“Upravo na ovom putnom prelazu u toku su radovi na podizanju nivoa bezbednosti saobraćaja. Na mestu sudara izvršen je uviđaj, nakon čega je železnički saobraćaj ponovo uspostavljen”, dodaje se u saopštenju.

“Infrastruktura železnice” je apelovala na učesnike u drumskom saobraćaju i pešake, da budu pažljivi i obazrivi prilikom prelaska preko pruge i na putnim prelazima, da poštuju propise i signalizaciju i budu odgovorni prema sebi i drugima kako bi se sprečile nesreće i sačuvali ljudski životi.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x