Inicijativu ProGlas potpisalo 69.000 građana, danas u Zrenjaninu prva tribina

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen
Podelite vest

13 Inicijativa “ProGlas” je saopštila da je za manje od četiri dana dobila potpise podške više od 69.000 građana i najavila da će danas u Zrenjanjaninu organizovani prvo predstavljenje.

Inicijativu “ProGlas” su pokrenuli Ljubomir Simović, Vladimir Kostić, Ivanka Popović, Miodrag Majić, Miodrag Jovanović, Dragan Bjelogrlić, Vladica Cvetković, Svetlana Bojković, Gojko Božović, Srdan Golubović, Biljana Stepanović, Filip Ejdus i Tamara Džamonja Ignjatović.

U saopštenju piše da će podršku ovoj inicijativi koju građani mogu potpisati na njenom sajtu https://www.proglas.co.rs/, narednih nedelja moći da daju i na tribinama širom Srbije.

Prvo predstavljanje teksta “ProGlasa”, svrhe i ciljeva te inicijative biće u ponedeljak, u Zrenjaninu od 17:30 u “Zoni društvenog dijaloga”.

Na tribini će govoriti neki od inicijatora ProGlasa – glumac Dragan Bjelogrlić, glumica Svetlana Bojković, sudija Apelacionog suda Miodrag Majić i profesor Pravnog fakulteta Miodrag Jovanović.

“ProGlas” će u sredu, 15. novembra, biti predstavljen građanima u Pančevu, u petak, 17. novembra, u Gornjem Milanovcu, a u nedelju, 20. novembra, u Novom Sadu.

“Ovu inicijativu iza koje stoji grupa zabrinutih intelektualaca, a čija je ideja… da pozove birače da u što većem broju izađu na predstojeće izbore, podržao je i veliki broj javnih ličnosti”, piše u saopštenju.

Među njima su glumci Gorica Popović, Vesna Čipčić, Anita Mančić, Jelena Stupljanin, Radoslav Rale Milenković, Milan Caci Mihailović, Marko Janjić,reditelji Tanja Mandić Rigonat i Zdravko Šotra.

“ProGlas” su potpisali i univerzitetski profesori Aleksandar Baucal, Marija Kleut, Ljubomir Erić, Neda Todorović, Snežana Milinković, Danica Popović, Žarko Trebješanin, Ivan Medenica.

Tu inicijativu su podržali i pisci Jelena Lengold, Jasminka Petrović, Dragan Velikić, Radmila Lazić, Aleksandar Baljak, Veselin Marković, Srđan V. Tešin, Tomislav Marinković, Vasa Pavković.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x