Instagramičan GOSPODAREV KAMEN čuva legendu (FOTO)

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

GOSPODAREV KAMEN: Luka Stojković
Podelite vest

Okolina Despotovca obiluje turističkim lokacijama koje su poslednjih godina veoma posećene.

GOSPODAREV KAMEN: Vidi Srbiju

Povećano nteresovanje zabeleženo je ove godine izazvano najverovatnije pandemijom koronavirusa jer su brojni domaći turisti izabrali neku od interesantnih lokacija u zemlji za odmor.

Brojne porodice izabrale su neko od izleičkih mesta u okolini Despotovca, a etno sela bila su zakupljena mesecima unapred.

Resavska pećina, Krupajsko vrelo i vodopad Veliki buk samo su neke od lokacija gde se dnevno okupljalo i po nekoliko hiljada domaćih turista iz svih krajeva Srbije.

Ipak oni koji su želeli da sebi priušte prirodne lepote daleko od vreve i brojnih turista, tražili su nešto skrovitija mesta.

Gospodarev kamen jedno je od “tajnovitih mesta” za koja su se odlučili mnogi koji su bili raspoloženi za nešto duže pešačenje.

U blizini mesta Lipovica gde ima puno obeleženih staza za pešačenje nalazi se i Gospodareva stolica ili Gospodarev kamen.

Za ovo mesto vezna je i legenda koja se već decenijama prenosi sa kolena na koleno a govori o tome da je Despot Stefan Lazarević baš sa tog kamena gledao svoje vojnike. Danas je to jedan od najpopularnijih mesta na Instagramu, jer upravo sa te tačke “puca” najlepši pogled na okolinu.

Ukupna dužina staza koje pokrivaju lokalitet Lipovice dugačke su 35 kilometara, one se prepliću i obeležene su bojama: žuto-plava, crveno-plava, plavo-bela i žuto-bela. Staza za obilazak koja se preporučuje porodicama sa decom je obeležena plavo-belom. Ova staza dugačka je pet kilometara i ide pravo do Gospodareve stolice ili kamena kako ga mnogi nazivaju.

The gallery was not found!

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x