Institut za transfuziju: Rezerve krvi smanjene

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: www.itks.rs/
Podelite vest

Institut za transfuziju krvi Srbije saopštio je danas da su trenutno rezerve krvi smanjene i da nedostaju sve negativne krvne grupe i grupe A+ i 0+.

Institut je u saopštenju, povodom 14. juna, Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, apelovao na građane da daju krv.

Iz Instituta najavljuju da će sutra raditi od 07.00 do 19.00 i da se osim u Institutu krv može dati i u Valjevu, Koceljevi i Novom Pazaru.

Održaće se i akcija u studentskom domu “Studentski grad” od 11.00 do 16.00, gde će mladi davaoci krvi, studenti sa svih fakulteta i visokih strukovnih škola Beogradskog univerziteta donirati krv.

Spisak svih lokacija na kojima se može donirati krv se može videti na sajtu Instituta za transfuziju krvi Srbije, ovde, kao i na fb profilu Institut za transfuziju krvi Srbije i Instagram profilu itk_srbije.

Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi obeležava se 14. juna u cilju izražavanja zahvalnosti davaocima, kao i podizanja svesti građana o važnosti redovnog i dobrovoljnog davanja krvi.

Ovogodišnji slogan Svetskog dana je “Davanje krvi je čin solidarnosti. Pridruži se i ti u spasavanju života”.

Slogan je dokaz da davalaštvo krvi jača duh zajedništva i da zdravstveni sistem može nesmetano da funkcioniše samo ukoliko ima dovoljno sigurne krvi i produkata od krvi koje mogu da obezbede isključivo zdravi davaoci.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x