Ivana, Milica i Boško u Oregonu za čast SRBIJE

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: sas.org.rs
Podelite vest

Svetska smotra najboljih atletičara sveta po drugi put u 2022. otvara svoja vrata. Nakon šampionata u dvorani koje je održano u Beogradu marta meseca, novo okupljanje takmičarskog krema „kraljice sportova“, ovaj put na otvorenom, biće održano od 15. do 24. jula 2022. u američkom Oregonu.

Čast Srbije u dalekoj Americi braniće naša najbolja atletičarka u istoriji, aktuelna šampionka sveta u skoku udalj u dvorani Ivana Vuleta, kao i mlada Milica Gardašević takođe u ovoj disciplini. Treći as Srbije koji će izaći na stazu prelepog stadiona u Oregonu biće naš višetruki državni šampion i rekorder Boško Kijanović u disciplini 400 metara.

Dijamantska Ivana višestruko je ispunila normu za Svetski šampionat u SAD. U toku Dijamantske lige 2021. nekoliko puta je sjajnim rezultatima stizala do norme za SP, zatim je i osvajanjem DL direktno je obezbedila plasman u Oregon, ali je još jednom potvrdila ulaznicu za planetarnu smotru na Balkanijadi u Rumuniji ove godine gde je pobedila skokom od 6,83 metra.

Fantastična Milica Gardašević, mlada i velika nada naše atletike sa skočenih 6.81 metar u 2022. ima osmi najdalji skok ove godine na svetu i time priliku da se nađe u borbi za medalju na SP u Oregonu.

Boško Kijanović, sa briljantnim rezultatima u ovoj godini, predstavljaće nas na velikoj sceni svetske atletike u Oregonu i prvi od srpskih predstavnika na SP probija led, već 17. jula u kvalifikacijama na 400 metara koje su na programu od 20:05 po srpskom vremenu. Ukoliko ponovi izdanja iz 2022. Kada je zabeležio vrhunske rezultati i plasira se u polufinale, Kijanovića ćemo ponovo gledati 20. jula od 4:15 po našem vremenu dok je finale rezervisano za 22. jul u 4:35 u ranim jutarnjim časovima po našem vremenu.

Ivana i Milica u bitke za medalje kreću 23. jula od 21 čas po srednje-evropskom vremenu kome pripada i Srbija. U finale koje je na programu 24. jula od 2:50 po našem vremenu plasiraće se 12 najboljih skakačica udalj, gde po svim kvalitetima pripadaju obe naše reprezentativke.

Foto: sas.org.rs

Iako je još četvoro naših reprezentativaca ostvarilo norme i plasman na rang listi za Svetsko prvenstvo u Oregonu: Armin Sinančević, Asmir Kolašinac, Angelina Topić i Adriana Vilagoš oni neće putovati u Ameriku. Asmir i Armin su svoj fokus usmerili ka Evropskom prvenstvu koje se održava u avgustu u Minhenu, dok će Angelina i Adriana takmičiti na Prvenstvu Sveta za starije juniore/ke u Kaliju od 1. do 6. avgusta.

  • 17.07. (20:05) – 400m kvalifikacije – Boško Kijanović
  • 20.07. (04:15) – 400m polufinale – Boško Kijanović
  • 22.07. (04:35) – 400m finale – Boško Kijanović
  • 23.07. (21:00) – skok udalj kvalifikacije – Ivana Vuleta / Milica Gardašević
  • 24.07. (02:50) – skok udalj finale – Ivana Vuleta / Milica Gardašević

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x