Ivo Pogorelić u sredu otvara Novosadske muzičke svečanosti

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: facebook.com/nomus.festival/
Podelite vest

Novosadske muzičke svečanosti (NOMUS), u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada i pod pokroviteljstvom Grada, trajaće od 18. do 26. oktobra, najavili su organizatori.

Na repertoaru Festivala će biti devet jedinstvenih koncerata, s izvođačima iz više od deset evropskih i svetskih zemalja, a deo festivala su i koncerti etno, džez i “World Music”.

Festival će u sredu, 18. oktobra, u 20 časova u Sinagogi početi koncertom jednog od najznačajnijih pijanista sveta Iva Pogorelića, uz pratnju Vojvođanskog simfonijskog orkestra.

Najavljeni su i nastupi Kamernog ansambla Nomusa, Zagrebačkih solista, iranskog perkusioniste Muhamede Reza Mortazavija, kvarteta multi-instrumentalnih rumunskih muzičara na čelu s Marijusom Predom.

Nastupiće i Ratimir Martinović na klaviru, ansambl Romantičari, dok je za finalano veče predviđen nastup autentičnih izvođača poreklom iz Makedonije, predvođenih pijanistom Simonom Trpčeskim.

Koncerti će biti u Sinagogi, Gradskoj kući i Srpskom narodnom pozorištu.

Umetnička direktorka NOMUS Marija Adamov je navela da su važne programske okosnice 43. Festivala obeležavanje 150 godina od rođenja i 80 godina od smrti pijaniste, dirigenta i kompozitora Sergeja Rahmanjinova (1873-1943) i jednog veka od rođenja kompozitora Vasilija Mokranjca (1923–1984).

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x