Izabrani novi članovi Evropske filmske akademije u Berlinu. Među njima i rediteljka Branka Bešević Gajić i Miloš Biković

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Branka Bešević Gajić, rediteljka
Podelite vest

Evropska filmska akademija objavila je spisak na kome se nalaze imena 462 filmska profesionalca koji su postali njeni novi članovi, prenosi Filmski centar Srbije. Svi oni će imati pravo glasa, a među njima je i rediteljka Branka Bešević Gajić koja trenutno radi za nišku City produkciju dva filma, o fudbaleru Duletu Saviću i etno izvođaču Biljani Krstić.

Među novoizabranim članovima je ukupno 13 predstavnika Srbije, a to su bračni par Jasna Đuričić i Boris Isaković, Miloš Biković, američki glumac Adam Davenport i Maja Šuša, reditelji Branka Bešević Gajić, Danilo Lola Ilić i Marta Popivoda, kritičarka-novinarka Tara Karajica, montažer Nenad Pirnat, kao i producenti Iva Plemić Divjak i Čarna Vučinić.

Imena novih članova objavljena su u čast obeležavanja Dana Evrope, a u pitanju je rekordan broj evropskih filmskih stvaralaca čiji će glasovi, kako se navodi u zvančnom saopštenju, ojačati poziciju evropske kinematografije.

Izabrani će učestvovati u glasanju za Evropske filmske nagrade, tzv. evropske Oskare, koje se održavaju svake godine u decembru.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x