Izložba fotografija “IMAGERY OF JAZZ” Anđelka Vasiljevića

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: promo DOB
Podelite vest

Izložba fotografija “IMAGERY OF JAZZ” Anđelka Vasiljevića može se pogledati  24. oktobra do 31. decembra u Holu Velike sale Doma omladine Beograda.

Dom omladine Beograda u okviru 39. Beogradskog džez festivala predstavlja izložbu fotografija Anđelka Vasiljevića pod nazivom “IMAGERY OF JAZZ”.

Na izložbi su prikazani portreti nekih od umetnika koji su tokom prethodnih godina nastupali na najstarijem srpskom džez festivalu: Enriko Rava, Čarls Lojs, Dajen Rivs, Stiven Bernstin, Imanuel Vilkins, Maria Šnajder, Kurt Eling, Luka Ignjatović i drugi.

Izložba će biće otvorena 24. oktobra u 18.00 časova, uoči uvodnog koncerta ovogodišnjeg Beogradskog džez festivala – STANKOVIĆ ALL STARS, koji je zakazan za 19.00 časova u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

Anđelko Vasiljević je rođen u Beogradu, gde živi i radi. Stalno je zaposlen u dnevnom listu „Politika”. Fotografijom se bavi dugi niz godina. Osim u matičnoj redakciji, objavljuje u nedeljnicima i na informativnim veb sajtovima, a fotografije su mu objavljene na mnogim naslovnim stranama knjiga i magazina, plakatima, CD-ovima i u publikacijama. Izlagao je na više grupnih i samostalnih izložbi u Srbiji i inostranstvu (Beograd, Šabac, Požarevac, Smederevo, Kragujevac, Novi Sad, Pula…). Dobitnik je više nagrada među kojima su: godišnja nagrada Udruženja novinara Srbije, nagrada novinske agencije „Beta”, nagrada međunarodnog festivala „Interfer” za društveno angažovanu fotoreportažu, nagrada za fotografiju na temu „April u Beogradu”, nagrada Radio Beograda za objavljene fotografije na sajtu RTS-a, nagrada „Interfer” za sportsku reportažu, Gran pri na međunaronom foto konkursu „Srbija danas”…

O svojoj ljubavi prema džezu, Anđelko Vasiljević kaže:

„Džez je muzika posebnog osećaja i doživljaja. Pun je inspiracije i ideja, tako da ne čudi što ima više pravaca kroz svoj istorijski razvoj. Beogradski džez festival, kao prepoznatljivi muzički simbol Beograda, mi je omogućio da i ja učestvujem u tom putovanju i da pokušam da ostavim fotografski trag tog fascinantnog doživljaja i zato sam mu vrlo zahvalan”.

Izložba će biti otvorena do kraja 2023. godine.

Radno vreme: ponedeljak-subota od 12:00 do 21:00; nedeljom od 12:00 do 18:00.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x