Izložba fotografija posvećena Marku Laneganu u beogradskom Anti Shop Elektropioniru

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Nemanja Đorđević, autor izložbe / fotograf Branislav Milošević
Podelite vest

Izložba fotografija Nemanje Đorđevića “Laneganov put ka sutrašnjici” biće otovorena u 16 sati 23. marta, a trajaće do 30. marta u beogradskom Anti Shop Elektropioniru.

Kontakt konferencija će ove godine, jednim delom, biti posvećena i velikom umetniku Marku Laneganu, a u saradnji sa fotografom Nemanjom Đorđevićem i Balkanrock muzičkim portalom.

Izložba fotografija ,,Laneganov put ka sutrašnjici” biće postavljena u Anti Shop Elektropioniru uoči #Kontakt2022 konferencije.

Nemanja Đorđević je rok fotograf, videograf i dugogodišnji urednik muzičkog web portala Balkanrock. Inicijator je koncertnog serijala Balkanrock Sessions koji je nastao kao odgovor na potrebe publike u doba pandemije za kvalitetnim muzičkim sadržajem, praćenim intervjuima sa muzičarima. Više puta je nagrađivan za dostignuća u oblasti fotografije.

Priredio je više od 30 samostalnih izložbi u zemlji i regionu i učestvovao na mnogim grupnim izložbama fotografija. Od samostalnih aktivnosti izdvajaju se izložbe „Beating drum is a heart” (2020); „Iskrenost” nastala u saradnji sa sa američkim sastavom Wovenhand (2017); „Nebeska tema“ posvećena Vladi Divljanu (2016); „Senke Zvuka“ (2015); „Raskorak” koja sa bendom Block Out obilazi Srbiju (2012). Od grupnih aktivnosti sledi učestvovanje na tradicionalnim izložbama „Rock momenti” (sa Anamarijom Vartabedijan i Stanislavom Milojkovićem 2020; 2018; 2015). Izlagao je u okviru Festivala srpskog podzemlja u Beogradu, EXIT festivala u Novom Sadu, Arsenal festa u Kragujevcu, Demofesta u Banjaluci, Dum Dum festa u Leskovcu.

“Simbolično, naziv izložbe odnosi se na naziv Laneganove pesme Way To Tomorow u kojoj muzičar ne uspeva da pronađe put do svog sutrašnjeg dana. Ova izložba nagoveštava da njegov odlazak nije konačan i jeste svojevrsni kontra pokazatelj da je on već u sutrašnjici. Fotografije Nemanje Đorđevića podsećaju na unikatne kvalitete neponovljive ličnosti Marka Lanegana i ističu važnost njegovog muzičkog nasleđa koje danas čini nezaobilazni deo rokenrol kulture, koju će tek baštiniti generacije sutrašnjice.”

Marija S. Đorđević, istoričarka umetnosti

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x