Izložba “MOMENTI PLUTANJA” Milice Krstić (FOTO)

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Promo DOB
Podelite vest

Od 28. novembra do 10. decembra  u Galeriji Doma omladine Beograda može se pogledati izložba “Momenti plutanja” umetnice Milice Krstić. Otvaranje je 28. novembra u 19 sati.

Izložbu „Momenti plutanja“ autorke Milice Krstić čini serija skulptura, skup materijalizovanih subjektivnih iskustava trenutaka. Vođena željom da pronikne u dubine ljudskog bića kroz neizbežnu samorefleksiju i psihološku analizu, Milica Krstić stvara višeslojne razigrane forme jarkih boja kojima objedinjuje doživljaje i iskustvene procese određenog trenutka.

O izložbi autorka kaže:

Beskonačnim traganjem za smislom u ovoj nepredvidivoj stvarnosti, pokušavajući da razumem sebe, pokušala sam da nečemu neuhvatljivom i subjektivnom dam oblik. Bavim se momentom, delićem večnosti u kojem plutamo i jedino postojimo. Interesujem se za ljudsku psihologiju, a inspiraciju nalazim u najdubljim delovima svog čudesnog postojanja u ovom obliku, obliku čoveka.

Prepuštena trenutku i toku ideje, svojim mislima, strahovima i osećanjima dajem oblike u fizičkom svetu. Ne pokušavam da postignem harmoniju, već dokumentujem jedno stanje i podsećam na jedinstvenost i posebnost, prolaznost i konstantu promenljivost ljudskog iskustva koje je neizbežno subjektivno. Poigravajući se sa formama, radovi stvaraju igru senki, oblika, boja i linija koje plutaju između stvarnosti i imaginacije.

Milica Krstić

Milica Krstić rođena je u Pančevu 1994. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2019., na modulu Primenjeno slikarstvo. Master akademske studije završila je 2020. na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na istom modulu. Od 2022. je član ULUPUDS-a. Izlagala je na više grupnih izložbi i imala dve samostalne izložbe.

Samostalne izložbe:

Izložba „Momenti“, Kulturni centar Pančevo (2022.)
Izložba „Milica Krstić kompozicije“, Likovi salon, Novi Sad (2023.)

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x