Izložba slika Slikarska duša Istoka

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: TOZ
Podelite vest

U Galeriji Kulturnog centra na Zlatiboru, postavljena je izložba radova nastalih na 6. međunarodnom simpozijumu „Slikarska duša Istoka“.

Prema rečima organizatora ovog projekta Đorđa Vukadinovića ove godine učestvovalo je 19 umetnika iz Srbije, Crne Gore i Nemačke, a ostaje žal što zbog sukoba na Istoku ove godine neće učestvovati umetnici sa tog područja.

Umetnici su tokom boravka na Zlatiboru, imali priliku da pored kvalitetnog smeštaja i uslova za rad, upoznaju prirodne lepote i atrakcije Zlatibora. Posetili su lokalitete Stopića pećinu, Muzej na otvorenom “Staro selo” Sirogojno, Vodopad u Gostilju i uzivali u zlatiborskim pejzažima iz neke druge perspektive, a to je vožnja najdužom panoramskom “Gold gondolom”.

Narednih godina, slike nastale tokom 6. Međunarodnog simpozijuma “Slikarska duša Istoka” na Zlatiboru, biće izložene u galerijama gradova i zemalja iz kojih su učesnici.

Organizator projekta je SRU „Vukadinović“, a suorganizatori su Turistička organizacija Zlatibor, Opština Čajetina , Omladinsko udruženje “Viogor” i gospodin Rade Filipović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x