Izložba “SVETLOPISI” Ivane Kucine u Galeriji Doma omladine Beograda

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: promo DOB
Podelite vest

U Galeriji Doma omladine od 14. do 26. februara može se pogledati izložba “Svetlopisi” umetnice Ivane Kucine.  Otvaranje je zakazano za  14. februar u 19 sati.

Izložba ’’Svetlopisi’’ sastoji se od prostorno-svetlosnih instalacija, odnosno animacija koje će se projektovati na objekte. Projektovana svetlost u vidu jednostavne animacije oživljava materiju, a titravi simbol daje značenje, dušu telu. Animacija, koja i sama znači oživeti, oživljava neživo. Dodiruju se opipljivo i nedodirljiva suština objekta koja poput živahnog duha igra po njemu. Kroz dodir digitalne slike, koja je često doživljena kao hladna sa fizičkom realnošću, stvara se meditativan ambijent, prostor koji asocira na mir i živost prirode.

Na površine u prostoru koje će oponašati šumu  projektuju se jednostavni, arhetipski simboli, dodir ruke koji otkriva istinu, drvo koje gleda… Likovni izraz je sveden, kako ništa ne bi narušilo monumentalnost i značenje simbola, a opet je slikarski svež dajući lakoću svetlosnoj igri. Ambijent ovako nastao treba da izazove kontemplativno stanje svesti, a simboli da dotaknu duboko nesvesno i univerzalno. Svetlost kao simbol spoznaje otkriva istinu kroz znake.

Ivana Kucina rođena je 1995. godine u Beogradu. Završila je master studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2019. godine, u klasi profesora Dobrice Bisenića. Članica je ULUS-a od 2021. godine. Aktivno se bavi umetničkim radom. Učestvovala je na mnogim grupnim izložbama. Prvu samostalnu izložbu, Kosmički narativi imala je 2021. godine u Galeriji U10Živi i radi u Beogradu.

Foto. promo DOB

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x