Izložba ‘Tragovi jednog vremena: Filmski plakat 1970-1979’ od sutra u DKC-u

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: fcs.rs
Podelite vest

Izložba “Tragovi jednog vremena: Filmski plakat 1970-1979”, koja će biti otvorena sutra u Dvorani Kulturnog centra Beograda (KCB), predstaviće 41 filmski plakat iz perioda od 1970. do 1979. godine, iz fundusa i arhive Filmskog centra Srbije, objavili su organizatori.

Izložba će biti otvorena u 19 sati a trajaće do 10. jula u Filmskoj galeriji KCB-a, odnosno u holu Dvorane Kulturnog centra.

Kako se navodi u saopštenju, na izložbi će biti prestavljeni plakati koji su urađeni za popularne ratne spektakle, kao što su “Sutjeska” Stipe Delića, “Užička republika” Žike Mitrovića, “Partizanska eskadrila” Hajrudina Krvavaca, kao i plakat filma “Valter brani Sarajevo”.

U izboru su se našli i plakati za filmove: “Crveni udar”, “Dvoboj za južnu prugu”, “Okupacija u 26 slika”, “Izdajice i ratni zločinci”, “Nokaut”, “Ljubavni život Budimira Trajkovića” i mnogi drugi.

Planirano je da izložba “Tragovi jednog vremena: Filmski plakat 1970-1979” nakon Beograda obiđe i druge gradove u Srbiji, kao što je bio slučaj sa prethodnom izložbom “Tragovi jednog vremena: Filmski plakat 1945-1970”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x