Izložbu slika Petra Lubarde u Ćupriji do sada videlo oko 1.000 posetilaca

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: privatna arhiva FS Novak Novaković
Podelite vest

Izložbu slika Petra Lubarde (1907-1974) pod nazivom “Lubarda – jedna priča” u Muzeju “Horeum Margi Ravno” u Ćupriji, za dve nedelje od kako je otvorena, videlo je oko 1.000 posetilaca, saopšteno je danas.

Izložba je otvorena do 10. novembra, a direktor muzeja Novak Novaković je kazao da do tada očekuje i do 2.000 posetilaca.

“Ovih dana najavile su nam se škole a izložbu su već videli đaci iz jedne jagodinske i dve ćuprijske škole. Drago nam je što dolaze deca predškolskog i školskog uzrasta sa svojim likovnim pedagozima, koji im u prostoru galerije održe čas likovnog”, rekao je Novaković.

Izložba slika Petra Lubarde je deo koncepta “Izložba velikana srpske umetničke scene 20. veka”, u okviru koga je publika od 2015. godine imala prilike da vidi izložbe slika Miće Popovića, Milene Pavlović Barili, Nadežde Petrović, Uroša Predića, Save Šumanovića, Milana Konjovića, Bože Ilića i Petra Dobrovića.

“Koncept ‘Izložba velikana srpske umetničke scene 20.veka’ je bitan iz razloga što prikazuje dela najznačajnijih imena srpske umetnosti, koja se čuvaju u galerijama i legatima u Srbiji. U saradnji sa tim institucijama originalna dela se prezentuju publici u centralnoj Srbiji koja retko ima priliku da obiđe galerije, muzeje i legate u Požarevcu, Čačku, Šidu, Somboru, Prokuplju, Beogradu”, rekao je Novaković.

Do sada najveću posećenost, 2.772 ljudi, imala izložba slika Save Šumanovića 2019.

Veliko interesovanje, oko 2.200 posetilaca, izazvala je i izložba slika Uroša Predića 2018.

Izložba “Lubarda – jedna priča” sadrži 17 slika koje je umetnik Lubarda naslikao od 1933. do 1972.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x