Iznova počelo suđenje ikonopiscu iz Raške za ubistvo starice

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Suđenje Vladanu Grahovcu, ikonopiscu iz Raške počelo je danas ponovo pred Višim sudom u Nišu. Grahovac je aprila ove godine osuđen na 30 godina zatvora jer je 31. avgusta 2019. godine sa 26 uboda nožem i udarcima čekićem u njenom stanu u Bulevaru Zorana Đinđića u Nišu, ubio Jelicu Tatarovski (82).

Međutim, Apelacioni sud je uvažio žalbu Grahovčevog advokata i predmet vratio Višem sudu na ponovno odlučivanje.

Optuženi je danas negirao da je staricu ubio iz koristoljublja. Rekao je da nije imao potrebu da joj ukrade 760 evra, što je prema tvrdnjama tužilaštva motiv masakra nemoćne žene, jer su ga u vreme zločina izdržavali bogati ljubavnici.

Grahovac nije mogao objasni zbog čega je ubio ženu koju je poznavao pošto je u njenoj zgradi živeo dok je u Nišu studirao stomatologiju.

„Sa njom sam imao simpatične odnose, uvek sam joj pomagao. Pretpostavljam da sam njenim ubistvom odužio neki emocionalni dug iz prošlosti nakupilo mi se sve jer sam preživeo silovanje u prošlosti, i to se na taj način nekako izravnalo“.

On je na sudjenju rekao je da je gej, da je pozitivan na HIV virus i da je od detinjstva pokušao nekoliko puta da sebi naudi.

Optuženi na suđenju nije dao jasno objašnjenje odakle mu 760 evra koje je policija pronašla kada ga je uhapsila.

„Bavio sam se prodajom ikona koje sam slikao ali nešto je i od prostitucije“, kazao je Grahovac.

Potom je kazao da je imao 700 evra kada je krenuo iz Beograda u Niš, ali nije mogao da objasni kako to da je po povratku u Beograd imao 760 evra, kada je u međuvremenu imao i troškove putovanja.

Branilac okrivljenog Jelena Arsić zatražila je da tokom ponovljenog postupka bude izveden niz dokaza, uključujući i ponovno psihijatrijsko veštačenje Grahovca jer se njena odbrana zasniva na njegovoj neuračunljivosti. Međutim, sud je sve te predloge odbio osim da se saslušaju Grahovčeva majka Veselinka i i tetka Radmila Novaković.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x