Jačanje konkurentnosti kroz implementaciju ZPP EU – edukacija MPS u Kraljevu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube AgroJug printscreen
Podelite vest

Kao nastavak aktivnosti u okviru projekta „LETNJA ŠKOLA ZA MLADE POLJOPRIVREDNIKE – Jačanje konkurentnosti kroz implementaciju zajedničke poljoprivredne politike EU“, organizovana je školska edukacija na kojoj je učestvovalo oko 50 učenika Poljoprivredno-hemijske škole „dr Đorđe Radić“ iz Kraljeva.

Ovaj projekat sprovode Mladi poljoprivrednici Srbije uz podršku Ministarstva prosvete Republike Srbije, a edukativni program koncipiran je tako što sada mladi zauzimaju ulogu vršnjačkih edukatora, nakon završene trening edukacije koja je trajala pet dena tokom leta i bila sprovedena u Poljoprivredno-veterinarskoj školi sa domom učenika u Rekovcu.

U Kraljevu je fokus stavljen na temu vinogradarstva, proizvodnje i plasmana vina na tržište EU, ali je dodatno interesovanje vladalo i za temu podsticaja u poljoprivredi, pa je tako u okviru edukacije predstavljena veb platforma podsticajiupoljoprivredi.rs koju uređuju Mladi poljoprivrednici Srbije i Agronjuz, i na kojoj se mogu pronaći svi aktuelni javni pozivi i konkursi namenjeni poljoprivrednicima.

Prema rečima Olivera Aleksića koordinatora ovog projekta, koncept vršnjačke edukacije je daleko otvoreniji i efikasniji model kroz koji mladi lakše usvajaju nova znanja.

„U narednom periodu biće organizovane školske edukacije u još tri srednje stručne poljoprivredne škole, čime očekujemo da ovaj program vršnjačke edukacije prođe oko 200 učenika“, naglašava Aleksić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x