Jakšić: Zapad čuva Vućića, beogradski izbori će biti ponovljeni

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Dnevnik N1 printscreen
Podelite vest

Politički komentator Boško Jakšić izjavio je danas da će Zapad priznati rezultate republičkih izbora u Srbiji, a da će beogradski izbori najverovatnije biti ponovljeni.

Jakšić je agenciji Beta kazao da Sjedinjene Američke Države (SAD) i Evropska unija (EU) ne žele da ugroze vlast Aleksandra Vučića zbog prihvatanja i realizacije Ohridskog sporazuma o rešavanju pitanja Kosova.

“Veliko je pitanje da li će zapadni političari i vlade ići dalje od, za sada, retoričkih upozorenja da izbori u Srbiji nisu bili regularni. Moguće je da će se formirati međunarodna komisija koja bi ispitala navode o neregularnostima na izborima, ali to bi se odnosilo samo na beogradske izbore”, rekao je Jakšić.

Dodao je da Vučić neće pod zahtevima opozicije prihvatiti ponavljanje gradskih izbora.

“Vučić može da da mig (Branimir) Nestoroviću da se ide na ponavljanje izbora. I na tom fonu bi Zapad mogao da pritisne Vučića, bez poništavanja republičkih izbora”, ocenio je komentator.

On smatra da bi međunarodni faktori mogli da utiču na Vučića da ponovljeni gradski izbori budu održani pod ravnopravnijim i regularnijim uslovima nego prethodni.

“Očekujem da će se pod pritiskom EU, RTS otvoriti prema opozicionim učesnicima izbora i da neće biti organizovanog dolaska u Beograd birača iz Republike Srpske i unutrašnjosti Srbije”, rekao je Jakšić.

Bez obzira na uticaj ruskih obaveštajnih službi i informacijama o obojenoj revoluciji u Beogradu, dodao je, o sudbini Vučića odlučuje Zapad, a ne Moskva.

“Zapad će sačuvati Vučića zbog Kosova, odnosno primene prihvaćenog Ohridskog sporazuma. Vučić je sve predao Prištini, a sada se očekuje da javno saopšti da se neće protiviti prijemu Kosova u Ujedinjene nacije i ostale međunarodne organizacije”, kazao je Jakšić.

Prema njegovim rečima, Zapad je dozvolio Vučiću da proteklih meseci govori sve suprotno od onoga s čime se saglasio u Ohridu i Briselu, “ali samo do održavanja izbora”.

“Izbori su prošli, sačekaće se formiranje vlade i tada će početi Vučiću da otkucava sat da sprovede sve što je prihvatio vezano za Kosovo. On nikada nije bio u tako stešnjenoj vremenskoj situaciji kao što je sada. Od Vučića se očekuje da pošalje poruku Rusiji, Kini i članicama EU koje nisu priznale nezavisnost Kosova, da on nema ništa protiv prijema Kosova u UN”, naglasio je Jakšić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
1 Коментар
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
...
...
4 months ago

Ovo što je izjavio da će dati mig Nestoroviću je najveća budalaština jer ako je neko prvi ustao protiv njega i njegovih nakaradnih mera za vreme kovida je upravo Nestorović i on uopšte nije njegov čovek,kako bi ovaj i još neki hteli da predstave. Ostalo će se možda i desiti,mada nešto ne verujem i da će se saglasiti AV sa prijemom Kosova u UN ali ajde da vidimo kolko je u pravu ovaj lik.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x