Janković: Neophodno da imamo uravnoteženu zastupljenost muškaraca i žena u vladi

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube N1 video printscreen
Podelite vest

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković izjavila je da je „od velike važnosti za društvo da imamo uravnoteženu zastupljenost muškaraca i žena u vladi kako bi odlukle bile donošene i sprovodjene tako da se uzmu u obzir različite perspektive iz kojih žene i muškarci vide probleme i rešenja u većini oblasti – obrazovanju, sportu, kulturi, zdravlju, pravdi i bezbednosti“.

„Uravnotežena zastupljenost ne podrazumeva matematičku preciznost, već izbor najboljih kandidata za ministarske pozicije i pozicije državnih sekretara kao članova vlade, ali uz uvažavanje činjenice da i dalje imamo mnogo manji broj žena na tim mestima“, rekla je Janković za Politiku.

Kako je navela, „zbog toga sam uputila preporuku mera mandatarki za sastav vlade u skladu s nadležnostima institucije koju vodim“.

„Srbija je na ovom polju postigla značajan napredak – deseta je u Evropi po političkoj zastupljenosti žena i ne bi bilo dobro da se vraćamo unazad ni u kom pogledu“, rekla je Janković, koja je nedavno uputila preporuku Aani Brnabić da se prilikom sastavljanja vlade vodi računa o rodnoj ravnopravnosti.

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x