.Janković (Ujedinjeni): Srbijom ‘vlada kadrovsko odeljenje Vlade’

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen RTS
Podelite vest

Srbijom “vlada kadrovsko odeljenje Vlade”, a ministarku zdravlja, Danicu Grujičić, “niko ne zarezuje” – rekao je poslanik Ujedinjenih u Skupštini Srbije Vladeta Janković povodom problema s beogradskom Klinikom za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević”.

Zaposleni u klinici “Laza Lazarević” mesecima traže smenjivanje v.d. direktorke te ustanove Ivane Stašević Karličić, koju su, između ostalog, optužili za mobing, često premeštanje na druga radna mesta i pretnje otkazima.

Janković je za TV N1 danas naveo da se Ministarstvo zdravlja dvaput obraćalo Komisiji Vlade Srbije za kadrovska pitanja u vezi sa smenjivanjem direktorke Klinike za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević”, ali da nikada nije dobilo odgovor.

Janković je rekao da je tu informaciju dobio od ministarke Grujičić koja je u odgovoru na njegovo poslaničko pitanje navela da se Ministarstvo komisiji bezuspešno obraćalo 22. novembra 2022. godine i 7. aprila ove godine.

Po njegovim rečima, Ministarstvo zdravlja je čak odredilo i osobu koja bi bila v.d. direktorka te ustanove, ali bez odluke Komisije za kadrovska pitanja stara direktorka ostaje na funkciji.

“Zemljom vlada kadrovsko odeljenje Vlade i to znači da (ministarku zdravlja) Danu Grujičić niko ni za šta ne zarezuje. I ja, ako bih smeo da savetujem nekoga, njoj bih savetovao: ‘Gospođo, radite ono što tako divno radite’. Ja sam sreo mnoge ljude, svi kažu da je briljantan neurohirurg. ‘Idi operiši mozak, spasavaj te ljude, nemoj praviti budalu od sebe’ “, kazao je Janković.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x