Jedna nemačka kompanija zatvara pogon u Čačku, druga otvara

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Glas Zapadne Srbije printscreen
Podelite vest

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović potvrdio je da će nemačka kompanija “Viland elektrik”, posle četiri godine rada, zatvoriti proizvodni pogon u tom gradu i istovremeno najavio otvaranje nove nemačke fabrike u Čačku, čija izgradnja počinje u maju i koja će zapošljavati oko 800 radnika.

“Kompanija PWO, koja se bavi proizvodnjom delova za automobilsku industriju, planira da u aprilu naredne godine otvori prvih 15.000 kvadratnih metara proizvodnog prostora u Čačku gde će raditi 300 radnika, a u poslednjoj fazi, na 60.000 kvadrata proizvodnog prostora, na 11 hektara površine, biće zaposleno oko 800 radnika”, rekao je Todorović.

On je dodao da će od 800 radnika oko 80 odsto biti visokoobrazovani.

Nemačka kompanija “Viland elektrik” saopštila je juče da će posle četiri godine zatvoriti svoj proizvodni pogon u Čačku, zbog “kontinuraine napetosti ekonomske situacije, u kombinaciji sa nesrazmerno visokim povećanjem operativnih i logističkih troškova.”

Pogon u Čačku biće zatvoren do kraja maja, a bez posla će ostati 125 radnika, koji će dobiti otpremninu i dodatni bonus koji će im nemačka Kompanija isplatiti, kako su najavili, zbog “posvećenost i predanosti poslu”.

Kompanija “Viland elektrik”, koja se bavi proizvodnjom električnih instalacija namenjenih građevinarstvu, pokrenula je proizvodnju u Čačku 2018. godine sopstvenim sredstvima, bez subvencija grada ili države.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x