Jeremić: Vučić bi želeo da bude srpski Putin, a zapravo je Jeljcin

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Novi Sad, 21.5.2022. - Predsednik Srbije Aleksandar Vucic i premijer Madjarske Viktor Orban otvorili su 89. Medjunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu. Preko hiljadu ucesnika iz 21 zemlje ce se predstaviti na ovoj manifestaciji koja traje do 27. maja. Zemlja-partner je Madjarska. (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC)
Podelite vest

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je Aleksandar Vučić “srpski Boris Jeljcin, a ne srpski Vladimir Putin”, komentarišući navode o formiranju buduće političke organizacije “Srpski blok” na čijem čelu bi bio predsednik Srbije.

“Taj blok bi trebalo da zameni SNS i proširi dijapazon delovanja režima. Vučićeva želja je da liči na Putina, koji je veoma popularan u Srbiji. Putin ima Jedinstvenu Rusiju i ideja je da ‘Srpski blok’ liči na nju”, rekao je Jeremić televiziji Nova S, saopštila je danas Narodna stranka.

“Ali Vučić nije srpski Putin – on je srpski Boris Jeljcin, i kada je reč o rasturanju državnih preduzeća, kao što su EPS i Telekom, i kada je reč o kriminalizaciji društva, i kada je reč o predavanju ekonomije u ruke stranih firmi i novopečenih tajkuna, i kada je reč o predaji nacionalnih interesa. Nakon onog višesatnog prenosa sa sajma vina na nacionalnoj televiziji, može se reći i kada je reč o alkoholizmu”, dodao je Jeremić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x