Jesenji Tribalion na Torniku

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Foto: TOZ

U subotu, 17. septembra 2022. godine, na Torniku na Zlatiboru, biće organizovana osma Tribalion trka sa preprekama, za sve ljubitelje sporta, avanture i netaknute prirode.

Godinama unazad Tribalion predstavlja najveću trku sa preprekama na ovim prostorima. Ime je dobila po Tribalima, starom ratničkom plemenu koje je živelo na našim prostorima još pre nove ere. Staza kojom će učesnici trčati obuhvata najlepše prirodne predele (šume, potoke, livade i formirane staze) ski centra Tornik. Na putu do cilja učesnike očekuje spoj trčanja u prirodi i neverovatnih prepreka, koji predstavlja izazov po meri svih onih koji žele da pomere svoje granice.

Jesenji Tribalion se održava 17. septembra na Torniku (parking u podnožju – start i cilj) sa početkom u 10 časova, najvišem vrhu planine Zlatibor. Postoje dve rute trke, Grin trka od 12 km i 25 prepreka, a za one odvažnije postoji i Čelendž trka od 21 km i 35 prepreka. Tornik će po prvi put biti domaćin ove trke i ugostiti preko 2000 učesnika, što ujedno predstavlja i rekordan broj učesnika u sportskoj avanturi ovog tipa. Takođe, ovaj jesenji Tribalion od 9.00 časova otvoriće i dečija trka, prilagođena najmlađima, a u kojoj besplatno mogu učestvovati svi mališani starosti 2 do 10 godina, zajedno sa svojim roditeljima (starateljima). Tribalion trka je zbog svoje atraktivnosti za kratko vreme postale najveći sportski događaj tog tipa na prostoru celog Balkana, a svi koji su zainteresovani da prisustvuju ovom sportskom spektaklu mogu doći na Tornik u subotu i sami se uveriti u to.

Trke sa preprekama su trend u svetu, u njima učestvuju i rekreativci i profesionalci, svih starosnih doba. Bilo da se na trci učestvuje samostalno ili u timu dozvoljeno je pomaganje na prelasku prepreka, jer je ovo moderan vojni poligon koji budi timski duh i podršku. Cilj je završiti trku, pomeriti svoje granice i izaći iz zone komfora.

Prijatelji trke: Opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor, JP „Gold gondola Zlatibor“, KJP „Zlatibor“, Kulturno sportski centar Čajetina.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x