Jokić ne igra na Svetskom prvenstvu!

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: (AP Photo/David Zalubowski)
Podelite vest

Košarkaš Denvera Nikola Jokić neće igrati za reprezentaciju Srbije na predstojećem Svetskom prvenstvu, preneli su danas beogradski mediji.

Kako je preneo Mocartsport, postojala je mogućnost da Jokić u dogovoru sa selektorom Svetislavom Pešićem dobije produženi odmor, posle naporne sezone u NBA ligi, gde je osvojio šampionsku titulu i bio najkorisniji igrač finala, ali nije došlo do preokreta.

“Jokić je obavestio selektora Pešića i ljude iz Saveza da definitivno neće igrati na Mundobasketu. Pokušali su diplomatijom Pešić i čelni ljudi KSS da promene odluku. Prethodnih dana u operaciju je bio uključen i novi kapiten selekcije Srbije Bogdan Bogdanović, koji je bio u kontaktu sa Jokićem. Muški se angažovao bek Atalnte, međutim, do preokreta nije došlo”, naveo je beogradski portal Mocartsport.

Kako se navodi, srpski tim će biti oslabljen jer će turnir verovatno propustiti i Vasilije Micić, koji je nedavno potpisao za Oklahomu. Šanse da on nastupi su “u ovom trenutku teoretske”, dodaje se.

Od ranije je poznato da selektor neće moći da računa na Nikolu Kalinića.

Selekcija SAD će na Svetskom prvenstvu igrati u kombinovanom sastavu, pošto će turnir propustiti brojne zvezde NBA lige. Za ponedeljak u Beogradu zakazana je konferencija za novinare selektora Pešića i novog kapitena reprezentacije Bogdana Bogdanovića.

Svetsko prvenstvo održaće se od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x