Jovanović: Beograd izmenio odluku o subvencionisanju privatnih vrtića na štetu roditelja

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Pexels, Pixabay
Podelite vest

Direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik Nikola Jovanović rekao je danas da je grad Beograd iznenada, retroaktivno, izmenio odluku o subvencionisanju privatnh vrtića sa 28.000 dinara, koliko iznosi cena državnog vrtića, i to na štetu roditelja.

On je objasnio da po izmenjenoj odluci roditelji, čija deca idu u privatne vrtiće, neće plaćati samo razliku u ceni u odnosu na državni, već i dodatni iznos za svaki dan koji je dete odsutno, čak i ako je to opravdano zbog bolesti.

“Na ovaj način se nastavlja praksa stvaranja cenovnog jaza između privatnih i državnih vrtića, a najveći gubitnici će opet biti roditelji koji nisu našli mesto u državnom, pa su morali upisati dete u privatni vrtić”, rekao je Jovanović.

Dodao je da je gradonačelnik Aleksandar Šapić u septembru obećao roditeljima, čija deca idu u privatni vrtić, da će Grad nadoknaditi troškove u iznosu od 28.000 dinara bez obzira na okolnosti, da bi najnovijom odlukom pogazio to obećanje i roditeljima stvorio neopravdane dodatne troškove.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x