Jovanović (CLS): Planiranom izgradnjom biće ugrožena najstarija zgrada u Beogradu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: GoogleStreetView printscreen
Podelite vest

Direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović ocenio je danas da će planiranom izgradnjom stambeno-poslovnog bloka na Dorćolu, između ulica Rige od Fere i Tadeuša Košćuška, biti ugrožena najstarija zgrada u Beogradu, na adresi Cara Dušana 10.

“Zgrada je podignuta 1727. godine, jedini je objekat u Beogradu iz prve polovine 18. veka i predstavlja zaštićeni spomenik kulture”, rekao je Jovanović, nekadašnji gradski odbornik, u pisanoj izjavi.

Prema njegovim rečima, jasno je iz dokumenta koji je dostavljen odbornicima za narednu sednicu Skupštine Grada, da prilikom izrade plana detaljne regulacije nisu ispoštovani uslovi koje je dao Zavod za zaštitu spomenika kulture i da zgrada nije dovoljno zaštićena.

“Apelujem na Zavod za zaštitu spomenika kulture da se oglasi, kao i da se ovaj plan povuče sa dnevnog reda predstojeće Skupštine Grada”, rekao je Jovanović.

Naredna sednica Skupštine Grada najavljena je za sredu, 13. septembar, kada će se pred odbornicima naći rebalans gradskog budžeta i druge teme.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x