Jovanović (CLS) : Vučić nevoljno vezan za Šapića, fasadnog gradonačelnika, to je šansa za opoziciju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Nikola Jovanović, Foto: Printscreen YouTube/Newsmax Adria
Podelite vest

Direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović izjavio je da je “pravi gradonačelnik Beograda, naravno, od 2014. godine, Aleksandar Vučić, njegovi saradnici u Beogradu se samo menjaju, od Siniše Malog do Aleksandra Šapića, ali ne donose suštinske odluke”.

“Tako da ćemo Šapića pamtiti kao još jednog fasadnog gradonačelnika, koji je čak i za ono malo što se pitao donosio loše odluke. Ja mu lično najviše zameram što se nije uhvatio u koštac ozbiljno ni sa jednim problemom”, rekao je Jovanović, za današnji list Nova.

Kako je Jovanović naglasio, Šapić je “promenio sistem naplate karata u gradskom prevozu, ali je nastavio da kupuje turske i kineske krševe”.

Na pitanje o političkoj sudbini Šapića, direktor CLS je naveo da “za sad predsednik Vučić nema drugo rešenje, ali svestan je da Šapić iritira čak i njegove birače i da mu brže obara rejting u Beogradu od svih prethodnika”.

“Najradije bi odložio izbore u Beogradu do 2026. godine, ali to je politički teško braniti. To što je Vučić trenutno nevoljno vezan za Šapića jeste velika šansa opozicije na izglednim izborima naredne godine”, istakao je Jovanović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x