Jovanović Ćuta: Sukob policije i ekoloških aktivista na Kablaru, dvoje uhapšeno

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC)
Podelite vest

 Poslanik pokreta Ekološki ustanak Aleksandar Jovanović Ćuta izjavio je danas da je došlo do sukoba policije i ekoloških aktivista na planini Kablar kod Čačka, koji se protive izgradnji vidikovca na toj planini zbog kog će, kako tvrde, biti posečen veliki deo šume.

Jovanović je za televiziju N1 rekao da su ekološki aktivisti samo stajali sa svojim transparentima i čekali dolazak premijerke Ane Brnabić koja danas treba da prisustvuje početku radova na vidikovcu, ali da ih je policija “sabila na trotoar i ograničila im kretanje”.

“I šta smo doživeli? Da nas tuku, da nas hapse, sad su dvojicu aktivista brutalno oborili na zemlju, stavili lisice i odveli maricom. Nikoga nismo napali, samo smo sa transparentima čekali Anu Brnabić. Nije posao policije da bije, hapsi ljude zato što se slobodno kreću”, naveo je Jovanović koji se nalazi na Kablaru.

On je podsetio da je Kablar zaštićeno područje, navodeći da aktivisti udruženja “Sačuvajmo Kablar” već dve nedelje pokušavaju da spreče seču šume za prilazni put budućem vidikovcu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x