Jovanović Ćuta: U ovakvim okolnostima Skupština ne treba da radi, Lutovac: To je lični stav

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

(BETAPHOTO/MILOS MISKOV)
Podelite vest

 Lider Ekološkog ustanka, poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta izjavio je danas da “u ovakvim okolnostima Skupština ne treba da radi”, navodeći da je “to mesto gde se donose zakoni koji su direktno suprotstavljeni životu i interesima građana Srbije”.

“Opozicija treba da krene u akciju, a ne da se vrtimo na ulicama četiri meseca. To narod očekuje od nas. Da blokiramo rad ovakvog parlamenta i tražimo vanredne parlamentarne i beogradske Izbore. Da pokažemo da to zavisi od nas, a ne od milostinje Aleksandra Vučića”, rekao je Jovanović za Novu.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, povodom te i iste takve Jovanovićeve izjave na subotnjem protestu, rekao je za Novu da “ne bi komentarisao lične stavove kolega opozicionih poslanika koji nisu dogovoreni i usvojeni na zajedničkom sastanku opozicionih poslaničkih klubova”.

Šef Zeleno-levog poslaničkog kluba Radomir Lazović u izjavi za Novu naveo da je blokada rada parlamenta samo jedan od alata opozicije.

“Mi ćemo se boriti i u institucijama i na ulicama da se zahtevi protesta ispune. Građani su pokazali veliku upornost na protestima, tako da očekujem velike promene”, rekao je Lazović.

Iz “proevropske opozicije” je najavljeno da bi oni danas trebali da održe sastanak na koje bi se razgovaralo o narednim potezima, medju kojima je blokada parlamenta samo jedna od opcija. Nije navedeno gde i kada bi sastanak trebalo da se održi.

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić je za današni Kurir rekao da opozicija s takvim postupanjem “neće imati ni za cenzus” na izborima.

“Njegovim rezultatima (rezultatima predsednika države Aleksandra Vučića) da parirate nasiljem i ludiranjem, to prosto ne uspeva, naprotiv!”, rekao je Orlić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x