Jovanović Ćuta: Uvek sam bio za jednu kolonu opozicije na izborima, ali to nije moguće

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Aleksandar Jovanović Ćuta, Foto: (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC/EV)
Podelite vest

Lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta izjavio je da je uvek bio za jednu kolonu opozicije na izborima, uključujući i stranke Dveri i Zavetnici, ali da smatra da to, ipak, nije moguće.

Jovanović je za današnji list Nova, govoreći o izbornoj koloni organizatora protesta “Srbija protiv nasilja” rekao da su u toku nekoliko istraživanja koja će im dati odgovor na to da li je bolje da idu u jednoj ili više kolona.

“Ja sam za ujedinjene svih, ali je to nemoguće. Ko može da ujedini Boška Obradovića, Milicu Zavetnicu, Radomira Lazovića i Mariniku Tepić? Što se tiče potpisnika Dogovora za pobedu jesam za jednu kolonu, ali ja u toj priči nisam sam”, ocenio je Jovanović.

Upitan da li će izbori biti u decembru ove godine, on je rekao da se ne bi iznenadio da ih ne bude, jer “to što je 70 predsednika opština i gradova podnelo ostavku pokazuje samo o kakvom se materijalu, ljudskom, radi”.

Dodao je da su to “robovi” i da rade na “klik predsednika Srbije Aleksandra Vučića”, kao i da to ne znači da te opštine ne mogu da funkcionišu i bez predsednika i gradonačelnika.

O pripremi opozicije za izbore Jovanović je izavio da poziva sve stranke opozicije, bilo leve ili desne, da sednu za sto kako bi se dogovorile oko toga koliko imaju kontrolora na izborima.

Dodao je da treba da obuče ljude, da posle izbora ne bi “kukali” kako ih je Vučić “pokrao”.

“Mislim da je o kontrolorima trebalo da počnemo da brinemo još prošle godine posle izbora. Ali tu smo gde smo, nema nazad, nego da se organizujemo svi, da pokrijemo što više biračkih mesta”, ocenio je Jovanović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x