Jovanović: Dva zakona o medijima uskoro na javnoj raspravi

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC)
Podelite vest

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović izjavio je da je u toku izrada dva medijska zakona, bazičnog o informisanju i medijima, i o elektronskim medijima kojim će biti definisani status Regulatornog tela za elektronske medije i razmena audio-vizuelnog sadržaja.

“Očekujem da ti predlozi već u martu ili aprilu budu na javnoj raspravi”, rekao je Jovanović u intervjuu za Večernje novosti.

On je naveo da je ideja da se uvede digitalna platforma za transparentnije apliciranje za sredstva koja za informisanje i medije obezbeđuje država.

“Trenutno je taj proces dosta otežan administrativno, a digitalizaciju vidim kao šansu da obezbedimo još efikasniji i transparentniji proces”, naveo je Jovanović.

On je pozvao sve medije, novinare, organizacije civilnog društva da uzmu učešće u javnoj raspravi o tim zakonskim predlozima, jer kako je ocenio samo zajedno mogu doći do najkvalitetnijeg akta.

“Važno mesto zauzeće kodeks novinara, kao i samoregulacija”, rekao je Jovanović, navodeći da “posao mininstra nije da ide i da opominje”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x