Jovanović: Kada bi se uvele sankcije Rusiji investitori bi pobegli iz Srbije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Miloš Jovanović Foto: printscreen Utisak nedelje NOVA S
Podelite vest

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović ocenio je da bi investitori pobegli iz Srbije kada bi se uvele sankcije Rusiji i da bi to direktno uticalo na spuštanje standarda gradjana u našoj zemlji.

“Kapital beži onog trenutka kada shvati da ne može da se uvećava. I zato sad imamo zatvaranje fabrika u Nemačkoj i Francuskoj. Energenti su poskupeli. Svaka proizvodnja traži potrošnju struje i gasa. U Nemačkoj je sedam puta poskupeo gas, neke firme su otišle pod stečaj. Prvi put se u Nemačkoj govori o delokalizacijama pa čak i o deindustrijalizaciji”, rekao je Jovanović za Novu S, preneo je danas Novi DSS.

Prema njegovim rečima, Srbija u aktuelnom ratu Zapada protiv Rusije “ne sme da se svrstava uz Zapad”, i ne sme da uvodi sankcije Ruskoj Federaciji.

“Srbija ne sme posle šest meseci da menja viziju i promeni stav o neuvodjenju sankcija, jer se nakon šest meseci ništa nije kvalitativno promenilo. Mi treba da gledamo svoj interes, i da se u ratu Zapada protiv Rusije, koji je isprovociran od strane Zapada, ne svrstavamo uz Zapad”, naglasio je predsednik Novog DSS-a.

Jovanović je naveo da se već 20 godina stvari sagledavaju sa gledišta da EU nema alternativu, što je pogrešno.

“Kasnimo 30 godina, Evropska unija odavno nije mesto prosperiteta kao kada su države ulazile u nju 80-ih godina. EU se neće širiti narednih godina i svi znamo da Srbija, hvala Olafu Šolcu na iskrenosti, ne može da postane članica a da ne prihvati secesiju Kosovo”, zaključio je Jovanović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x