Jovanović: Koalicija NADA se zalaže za većinski izborni sistem

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaVideo printscreen
Podelite vest

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je da se koalicija NADA, u kojoj je ta stranka, zalaže za uvođenje većinskog izbornog sistema, gde će građani glasati za poslanike i odbornike po imenu i prezimenu, čime će biti uništena mogućnost postojanja partijske države kakvu je danas stvorila Srpska napredna stranka (SNS).

Jovanović je gostujući u debati na Insajder televiziji rekao da većinski sistem omogućava lociranje odgovornosti kod izabranih poslanika i odbornika, saopštila je Nova DSS.

„Ljudi će pitati svakog poslanika za koga su glasali ’za zdravlje’, šta se događa, i stranke više neće imati snagu da stvaraju stranačke vojske. Stranke kao takve onda neće moći da utiču na medije, institucije, da kažu policiji kao u Savamali ’nemojte da se javite ako zovu građani’“, dodao je jedan od lidera koalicije NADA.

Prema njegovim rečima „dok god je partijske države nema pravne države, a kad nema pravne države imaćemo nasilje u zemlji“.

Jovanović je ocenio da je Aleksandar Vučić pravnu državu zamenio partijskom.

„Mi vidimo siledžijski karakter ove vlasti. Novom DSS-u su pre deset dana na Voždovcu razbili prostorije, polomljena su stakla. Podneli smo krivičnu prijavu policiji i ništa“, naveo je predsednik Novog DSS-a.

On podseća i na incidente u Zrenjaninu, Kikindi i Rumi kada su njega i poslanike Novog DSS-a aktivisti SNS-a sprečavali da razgovaraju sa okupljenim građanima.

„Zato su neophodne promene, da se zaustavi siledžijstvo naprednjaka koje pogađa celo društvo“, zaključio je Jovanović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x