Jovanović: Nejasno zašto Vesić zagovara ukidanje obaveza konverzije, da li je to nekom obećao

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Amir Hamzagić/MO
Podelite vest

Predsednik Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović ocenio je danas da je “najava odlazećeg zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da će se založiti za ukidanje obaveze konverzije prava korišćenja javnog zemljišta u pravo svojine, vrlo nejasna i potencijalno izuzetno štetna po državni budžet”.

“Zašto bi se država odrekla naknade od konverzije, ostaje pitanje bez razumnog odgovora. Ako je gospodin Vesić nekome nešto obećao, neka obznani kome i šta tačno, a da nanosi štetu državnom budžetu i pravnom sistemu u Srbiji – to ne može”, ukazao je Jovanović u pisanoj izjavi.

On je istakao da je “obaveza konverzije uvedena kako se proces privatizacije ne bi pretvorio u grabež za građevinskim zemljištem, uz gašenje osnovnih delatnosti i otpuštanje radnikaa”.

Kako je naveo, “ova obaveza danas postoji i prilikom kupovine objekata i druge imovine u postupku stečaja, kada država zadržava svojinu nad zemljištem”.

“Zato u ovim slučajevima investitor ima mogućnost da plati konverziju takvog zemljišta u građevinsko zemljište nad kojim bi on imao svojinu”, istakao je Jovanović.

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x