Jovanović (Novi DSS): Apsolutno sam protiv sankcija Rusiji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Miloš Miškov/MO
Podelite vest

Predsednik Nove demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je da je apsolutno protiv sankcija Rusiji i dodao da je ta zemlja saveznik Srbiji u mnogo domena.

“Nema pritiska koji to može promeniti. Mogućnost da EU nama uvede sankcije, jer nećemo da uvedemo sankcije Rusiji, ravna je nuli”, rekao je Jovanović za Radio-televiziju Srbije.

Prema njegovim rečima, ni ekonomski argument da treba da uvedemo sankcije Rusiji ne stoji jer, kako tvrdi, kapital beži iz zemalja EU gde je gas jako skup.

“Upravo suprotno, strani investitori bi otišli odavde kada bismo uveli sankcije Rusiji, jer bi im ovde skočila cena gasa nakon toga”, istakao je predsednik Novog DSS-a.

Jovanović je rekao da je Zapad taj koji i dan danas ugrožava najvitalnije državne interese Srbije.

Na pitanje ko su saveznici Srbiji, lider Novog DSS-a rekao da Srbija sa svima treba da saradjuje, ali da drugi treba da imaju razumevanja za naše ciljeve i interese.

“Eventualnom uvodjenjem sankcija Rusiji, a nadam se i verujem da vlast to neće uraditi, izgubili bismo podršku Moskve u UN po pitanju Kosova i Metohije, naše južne pokrajine”, zaključio je Jovanović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x