Jovanović (Novi DSS): Poslanici koalicije ‘NADA’ neće podržati SNS u Beogradu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto. printscreen TV Nova
Podelite vest

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović rekao je danas da poslanici koalicije “NADA”, koju čine Novi DSS i Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), neće preći na stranu vlasti prilikom konstituisanja Skupštine Grada Beograda, koja je zakazana za 19. februar.

“Ja u svoje ljude imam puno poverenje, kao i u ljude iz POKS. Da li poverenje može da se izigra? Može! Ako se desi da bilo ko preleti, a kamoli da preleti iz naše grupacije, imamo razlog više da uradimo nešto u gradskoj skupštini, jer će tek onda čitava stvar biti nelegitimna”, kazao je Jovanović za N1.

On je ponovio da se zalaže za ponovno održavanje izbora u glavnom gradu Srbije zato što su decembarski izbori bili “potpuno nelegitimni”. Jovanović je ocenio da bi na ponovljenim izborima SNS osvojio manje glasova, ali da je ipak neophodna promena izbornih uslova.

“Mi nećemo izaći na izbore ukoliko se ne promene uslovi i dok se birački spisak ne očisti. Dakle, ili idemo na nove izbore ili u nove tenzije, ako se odluči da ne ponovi izbore. Tu nema dobrog rešenja za Aleksandra Vučića. Da ima iole razuma i iole svesti u tom čoveku, on bi te izbore ponovio u najnormalnijim demokratskim uslovima i izgubio bi Beograd, jer su Beograđani većinski za opoziciju”, naveo je Jovanović.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x