Jovanović (Novi DSS): Preispitati evropski put Srbije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Miloš Miškov/MO
Podelite vest

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović ocenio je danas da je potrebno da se preispita ideja o evropskom putu Srbije, navodeći da više nema dileme da se za ulazak Srbije u EU traži priznanje secesije Kosova i Metohije.

Kako je saopštila ta stranka, Jovanović je za televiziju Nova S kazao da je DSS od 2008. godine govorio da je priznanje secesije uslov, a da sada, posle nedavne izjave nemačkog kancelara Olafa Šolca, to više niko na srpskoj političkoj sceni ne može da demantuje.

“Treba otvoriti raspravu u društvu, jer i ova vlast, kao i ona koja je bila 2008. godine, i dalje govori o ubrzanju evropskog puta i bezalternativnom putu u EU. Danas ta EU, pored priznanja secesije, traži i uvođenje sankcija Ruskoj Federaciji”, rekao je lider Novog DSS-a.

On je naveo da razume kupovinu vremena od izbora povodom ukrajinske krize i zahteva da Srbija uvede sankcije Rusiji, ali samo ako se ima jasan plan šta činiti.

Jovanović je izrazio nadu da vlast neće uvesti sankcije Rusiji, i dodao da bi u slučaju da se to dogodi pozvao simpatizere Novog DSS na ulične proteste.

Povodom konstituisanja Skupštine Srbije naredne nedelje, Jovanović je rekao da će Novi DSS kritikovati sve što smatra da je loše, ali i podržati stvari koje su dobre, ili koje je vlast od njih preuzela.

“Ako (poslanici) podrže uvođenje vojnog roka, a mi smo prvi to predložili, naravno da ćemo podržati. Neću valjda reći ‘e sad ne glasam za to jer je Vučićeva stranka to formalno pokrenula u Skupštini'”, kazao je Miloš Jovanović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x